MNE

Aktuelno

Aktualne novosti i podrška iz svijeta ZZI.
12. 12. 2019

Inicijativa - Digitalna koalicija


Savjet za konkurentnost razmotrio je na danas održanoj IX sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, više dokumenata iz oblasti digitalizacije i snažno podržao Inicijativu privrednih udruženja za formiranje koordinacionog i savjetodavnog tijela za digitalnu transformaciju.

Koordinaciono i savjetodavno tijelo za oblast digitalne transformacije, o čijem je obrazovanju danas postignuta apsolutna suglasnost, trebalo bi da uključi predstavnike Vlade, privrede i naučno istraživačke i akademske zajednice sa zadatkom doprinosa kreiranju normativnih pretpostavki i moderne informatičke infrastrukture, podizanja nivoa informatičke pismenosti i bezbjednosti, podrške start-up eko sistemima, te neophodnim reformama u oblastima ekonomije, prosvjete, zdravstva i dr.

Konstatovano je da uspješna digitalna transformacija predstavlja veliku šansu za privredu što se pokazalo na primjeru više malih država.

Predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, konstatovao je da dalji razvoj crnogorske ekonomije i društva podrazumijeva digitalizaciju i to kao razvojnu i transformacionu politiku te da digitalna transformacija predstavlja jednu od najvažnijih politika Vlade u predstojećem razdoblju.

Savjet se upoznao sa Informacijom o realizaciji zaključaka sa prethodnih sjednica Savjeta za konkurentnost koja je pokazala da je većina zaključaka realizovana ili je realizacija u toku.

Usvojen je Plan rada Savjeta za konkurentnost za 2020. godinu kojim su određene četiri teme – po jedna za svaki kvartal naredne godine: Povećanje stope aktivnosti na tržištu rada, Poslovni ambijent, Siva ekonomija i Inovacije.

Savjet za konkurentnost razmotrio je i više dokumenata iz svoje nadležnosti.

Izvor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Pošalji link prijatelju
  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2022